top of page

Waxen

Langduriger resultaat dan andere tijdelijke ontharingsmethodes - tijdens het waxen worden de haren tot aan de wortel verwijderd, wat niet het geval is bij scheren en ontharingscrème. Het duurt daarom ook veel langer voordat de haren weer terug groeien. Afhankelijk van de gewaxte zone en uw eigen haargroeicyclus kan u haarvrij zijn voor ongeveer 4 tot 6 weken.

U heeft dus een langdurig glad resultaat.

Waxen/harsen is een budget vriendelijke manier van ontharing.

Doet het pijn?

Je voelt zeker iets, de haren worden tenslotte met wortel en al verwijderd. Maar juist daarom blijven de haartjes ook langer weg. Je kunt het vergelijken met het verwijderen van een pleister. Als het snel gebeurt voel je het minst. De meeste mannen zeggen na afloop dat het minder erg is dan dat ze gedacht hadden.

 

Krijg ik ingegroeide haren?

Dat kan ik niet op voorhand zeggen. Tijdens de ontharing zal ik u instructies voor de nabehandeling geven. Het is heel belangrijk om die op te volgen om ingegroeide haren te voorkomen.

 

Hoe lang blijven de haren weg?

Dat verschilt van persoon tot persoon. Bij de ene groeit het haar iets sneller als bij een ander. Een gemiddelde tussen 2 afspraken is ongeveer 4 tot 6 weken.

Belangrijk is om te weten dat elke haar een andere groeicyclus heeft. De haar die met wortel verwijderd wordt blijft het langst weg. Maar er zijn ook haartjes  die niet meer aan de wortel vastzitten, deze worden wel verwijderd, maar er is al een nieuwe haar aan het groeien. Die haartjes komen dus sneller aan de oppervlakte te voorschijn. Weer andere haartjes zijn net zichtbaar, maar net te kort om te verwijderen. Na een aantal behandelingen kan de groeicyclus gelijk gaan lopen. Het best komt u dan om de 4 - 6 weken terug.

 

Wat is de ideale haarlengte voor een ontharing?

De haartjes mogen niet te kort zijn.  5 mm is een goede lengte. Scheer je regelmatig, wacht dan best ongeveer 2 weken. Geen probleem als je haar wat langer is. Ik heb een tondeuse om ze, indien nodig, kort te trimmen.

 

Algemene info

Kan ik door een vrouw onthaard worden?

Nee, ik werk alleen en heb geen vrouwelijke medewerkster.  Als dat een probleem voor u is, dan moet u helaas verder zoeken. Ik kan alleen maar zeggen dat ik professioneel te werk ga en u geen schrik of schroom moet hebben.

 

Wat moet ik doen voor de afspraak?

Kom proper aan, hygiëne vind ik heel belangrijk.

Gebruik geen crème of olie op het lichaam.

Kom op de afgesproken tijd. Als u vroeger bent, stuur mij dan een berichtje om zeker te zijn dat de vorige klant al vertrokken is.

Kunt u om de één of andere reden niet komen, laat mij dit tenminste 24 uur op voorhand weten.

Wax_Now_Nijmegen_Mannen_strand_slide.jpg

Call 

0489 57 88 25

Email 

Follow

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page